Schoenen waterdicht maken? Dat doe je zo!

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 16:01

e kennen het vast allemaal wel: tijdens een regenbui voel je het water door je schoenen heen komen. Niets vervelender dan een paar natte sokken in je schoenen. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je om je schoenen waterdicht te maken. Zo verander jij jouw favoriete schoeisel in waterdichte schoenen die je ook tijdens een regenachtige dag aan kunt. Let's try!

Schoenen waterdicht maken is een must voor iedereen die net een nieuw paar in huis heeft gehaald. Naast het feit dat natte schoenen niet lekker zitten, verliezen ze ook nog eens hun ademend vermogen. Hierdoor kan de temperatuur van je voeten hoog oplopen en dat is niet goed voor je voeten. Om je schoenen waterdicht te maken kun je een waterafstotende spray gebruiken maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Wel zo leuk! Deze handige tips zorgen binnen een paar minuten tijd voor waterdichte schoenen. Wij leggen ze stap voor stap uit:

Stap 1

Zorg dat je waxinelichtjes, een föhn en natuurlijk een paar schoenen bij de hand hebt. Wrijf vervolgens met het waxinelichtje over je schoenen totdat ze helemaal zijn bedekt met een dun laagje kaarsvet. Het is belangrijk dat je vooral kaarsvet aanbrengt op de plekken waarvan jij wilt dat ze extra waterdicht zijn. Dus bijvoorbeeld extra op de bovenkant van je schoenen waar vaak het meeste water doorheen komt.

Stap 2

Pak vervolgens een föhn en blaas hiermee warme lucht over je schoenen heen. Wanneer het kaarsvet op je schoen warm wordt, trekt het vet in je schoen. Het ingetrokken vetlaagje in je schoenen zorgt er weer voor dat er geen water meer doorheen komt. Et voilà: je hebt waterdichte schoenen!

Je schoenen waterdicht maken was nog nooit zo makkelijk én leuk! Zelfs je favoriete schoenen die je in de wintermaanden in de kast liet staan kunnen ook nu weer gedragen worden.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.